Historiek

Historiek

Joggers Beersel werd opgericht op 15 oktober 1995 onder impuls van Flup Vandenbrande, Francois Vanhessen en Jos De Becq. De bedoeling was om een joggingclub op te richten voor iedereen waarvoor een atletiekvereniging net iets te hoog gegrepen was, zodat jong en oud in clubverband kon joggen.

 

Er werd op dinsdag- en donderdagavond verzameld aan de kerk van Dworp om in groep een uur te gaan joggen, in de zomer richting Hallerbos en in de winter afwisselend naar Huizingen, Buizingen, Alsemberg of Sint-Genesius-Rode.

 

In 2001 nam het clubbestuur de beslissing om vanaf 1 juli elke donderdagavond de atletiekpiste van het provinciedomein van Huizingen te huren. Sindsdien kunnen de joggende ouders hun kinderen meebrengen naar de training zodat de kinderen samen kunnen spelen terwijl de ouders trainen. De atletiekpiste biedt aan de gevorderde lopers de mogelijkheid om aan intervaltraining te doen en biedt de nieuwkomers de kans om onder begeleiding te starten met joggen zodat ze na enige tijd mee de groepstrainingen van dinsdag kunnen afwerken.

 

Joggers Beersel richt sinds hun oprichting ieder jaar een clubcriterium in waar de leden vrijblijvend kunnen aan deelnemen. De clubleden die voldoen aan de regels van het criterium worden op het einde van elk loopseizoen in de bloemetjes gezet en krijgen een prijs.

 

Ieder jaar in de maand april organiseert Joggers Beersel in Dworp de Herisemjogging die intussen een klassieker is geworden in het joggersmilieu en jaarlijks ruim 500 lopers mag verwelkomen. In 2009 wordt de naam van de jogging gewijzigd in Lentejogging omdat sinds 2007 het parcours gewijzigd is en er doorheen het Hallerbos gelopen wordt.

 

In 2015, na de 20ste editie van de lentejogging, geeft Jos De Becq na 20 jaar als voorzitter de fakkel door aan Johnny Debremaeker die met een volledig nieuwe bestuursploeg de clubactiviteiten verderzet.

Secretariaat

 

Joggers Beersel

Alverdries 48

1653 DWORP

 

Tel : 0497 / 40.01.87

 

E-mail:

Joggers-beersel@telenet.be

 

 

JOGGINGCLUB

 

JOGGERS BEERSEL

Voorzitter

 

Debremaeker Johnny

Biezeweide 98

1500 Halle

 

Tel : 0497 / 35.98.63

 

E-mail: Johnny.debremaeker@telenet.be

 

 

 

Copyright. All Rights Reserved - Website created by Debremaeker Johnny